Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Voorzieningen voor een droge zomer

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 28 juli 2021
81 sec


Dit voorjaar was allesbehalve droog, maar als de afgelopen drie jaar maatgevend zijn, kan de droogte zo weer toeslaan. ITS its for trees heeft enkele producten in het assortiment die kunnen ondersteunen om de droge zomer door te komen.


Wanneer de zomer minder neerslag laat zien dan gewenst, is het goed vroegtijdig voorzieningen te treffen om uitval en vermindering van vitaliteit te voorkomen bij bomen. Hiervoor zijn diversen mogelijkheden.

De wortels van de planten groeien in de gangetjes van de wormen, waardoor het wortelgestel sterk wordt

Kokosmulchschijf

Een populair product dat bij aanplant wordt gebruikt, is de gietrand. Een aanvullende maatregel die je daarbij kunt treffen, is het afdekken van het maaiveld binnen in de gietrand met een kokosmulchschijf. Dit voorkomt dichtslaan van de grond door watergift en zorgt voor een vermindering van de onkruidgroei.

Regenwormen
Om de grond goed open te houden, is het mogelijk om gebruik te maken van regenwormen. Regenwormen zetten dood organisch materiaal om in vruchtbare grond. Omdat wormen op zoek zijn naar voedsel in de bodem, graven ze gangen en creëren ze een luchtige bodem vol leven! Zeker bij nieuwbouwprojecten en op plaatsen waar de bodem dicht, vast en nat is, kunnen regenwormen de grond zijn natuurlijke weerbaarheid teruggeven. Ze zorgen namelijk dat de bodem zijn oorspronkelijke kruimelige structuur terugkrijgt. Een bodem met wormengangetjes - die wel 3 meter diep kunnen zijn - heeft een perfecte aan- en afvoer van water. De wortels van de planten groeien in de gangetjes van de wormen, waardoor het wortelgestel sterk wordt. Tijdstip van toepassing: vanaf mei tot en met november (afhankelijk van de temperatuur).Vochtsensoren

Meten is weten. Voor een goede bepaling van de vochthuishouding in de grond zijn er diverse vochtsensoren op de markt. ConnectedGreen is een slim systeem voor het op afstand monitoren van groenprojecten, bomen en bakken, speciaal voor de groenprofessional. Het systeem bestaat uit draadloze sensoren, een slimme cloudomgeving en gebruiksvriendelijke apps voor alle betrokkenen in de keten. Het eenvoudige dashboard toont in één oogopslag de status van alle projecten. De klant ontvangt een gedetailleerd push-bericht als er iets aan de hand is en in het logboek worden afgehandelde taken bijgehouden. De ConnectedGreen-sensoren zijn onzichtbaar te plaatsen in de openbare ruimte. Aflezing kan gebeuren via de mobiele telefoon of op de computer op kantoor. De voordelen hiervan:
- waterbesparing door een efficiëntere en optimale watergift,
- besparing op inboet door tijdige signalering,
- een betere eindbeeldgarantie door de juiste condities te creëren.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER