Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Karin Bloemen bezoekt Keukenhof

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 16 april 2021
56 sec


Wild Garden borders onderdeel van Tuintips Karin Bloemen

Karin Bloemen is dan vooral bekend vanwege haar indrukwekkende stemgeluid. Tegenwoordig doet ze ook haar achternaam eer aan met een blog vol tuintips. Bollengigant Jub Holland is partner van deze tuinblog en nodigde Bloemen uit voor een bezoek aan de nieuwste borders.

Robbert Uittenbogaard en Karin Bloemen bij de Wild Garden in de Keukenhof
Robbert Uittenbogaard en Karin Bloemen bij de Wild Garden in de Keukenhof

Bij de aangeplante borders van Jub Holland werden opnames gemaakt voor de tuinblog van Bloemen. De borders van Jub Holland zijn aangeplant als ode aan de wilde natuur; Wild Gardens. William A. Robinson (1838 - 1935), de Ierse tuinier en schrijver, diende hierbij als grote inspiratiebron. Zijn boek 'The Wild Garden', dat dit jaar 150 jaar geleden verscheen, vormt nog altijd een leidraad en inspiratiebron voor hedendaagse tuiniers en ontwerpers. Het waren William Robinson en zijn tijdgenote Gertrude Jekyll die op een meer ongedwongen wijze gemengde bloemenborders begonnen aan te planten als tegenhanger van de stijve Victoriaanse bedding.

Robbert Uittenbogaard leerde Bloemen in een uniek leeg Keukenhof alles over het nieuwe mengsel 'Wild Garden'


Wild Garden

Van Robbert Uittenbogaard leerde Bloemen in een uniek leeg Keukenhof alles over het nieuwe mengsel 'Wild Garden'. Dit mengsel wordt volgend jaar opgenomen in het assortiment van Jub Holland. Onderdeel van dit mengsel zijn onder andere: De inheemse wilde bostulp (Tulipa sylvestris door Robinson in 1924 gevonden cultivar van het eveneens inheemse zomerklokje (Leucojum aestivum 'Gravetye Giant'), clusiustulpen (Tulipa clusiana 'Stellata' en tulipa 'Honky Tonk'), botanische krokussen in vele tinten geel, crème en lila, de schitterende hoge en vroege Frittilaria raddeana en grote groepen dichtersnarcissen (Narcissus poeticus 'Actea'). Maar ook bijzonder modern sortiment langstelige tulpen voor een mooi contrast met de meer kleinbloemige, subtiele verwilderingssoorten.


In Wild Gardens zorgen langstelige tulpen voor een mooi contrast met de meer kleinbloemige, subtiele verwilderingssoorten


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER