Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Het enthousiasme is nog beperkt, maar dat weerhoudt Fedecom er niet van om vol in te zetten op digitale vakbeurs

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, dinsdag 9 maart 2021
78 sec


Zet twee ondernemers uit de agrotechniek bij elkaar en de kans is groot dat ze het in tien minuten over beurzen hebben of in deze verwarrende tijden over het ontbreken van beurzen. Die focus geeft in a nutshell welk belang gehecht wordt aan beurzen.


Fedecom, initiatiefnemer van de beurzen ATH en GTH heeft het bovenstaande goed in de oren geknoopt bij het ontwikkelingen van een digitale beurs. Daar is volle bak op ingezet en als alles werkt zoals het zou moeten werken dan passeert ATH met gemak de recent gehouden Sima. Volgens beursorganisator Willem Bierema zullen toekomstige beurzen in toenemende mate digitale componenten in zich dragen. Dat kan volgens Bierema alleen in nauwe samenwerking met standhouders. Bierema: 'Hun grootste investering is niet zozeer de prijs voor de stand, maar de investering in tijd voor het uploaden van informatie over machines'.
De meest uitgebreide stand tijdens deze ATH bedraagt ongeveer € 3750. Daar ben je dan een half jaar mee onder de pannen. Maar er zijn ook goedkopere pakketten.


340 merken verdeeld over 80 standhouders. Maar wel alle marktleiders.

Beursplattegrond

Belangrijkste kenmerk van de nieuwe digitale beurs is een interactieve beursplattegrond met compleet ingerichte stands en live chats met deelnemers. Op dit digitale platform van de mechanisatie- en technologiesector kunnen boeren en loonwerkers met een handige zoekmachine trekkers en machines en merken met elkaar vergelijken. De live chats verdwijnen na de beursdagen, maar de digitale infrastructuur blijft gewoon intact.


Belangrijkste kenmerk van de nieuwe digitale beurs is een interactieve beursplattegrond met compleet ingerichte stands en live chats met deelnemers.

De ATH beurs die op 10 en 11 maart gehouden zal gaan worden zal ongeveer 340 merken groot zijn, verdeeld over 80 standhouders. Dat lijkt heel aardig, maar is veel minder dan de normaal 220 standhouders die de ATH normaal groot is. Willem Bierema: 'Maar we hebben wel alle marktleiders te pakken en naast de typisch agrarische standhouders zijn er ook een aantal tuin- en parktechniek bedrijven. Zoals bijvoorbeeld Pols Zuidland met de Kioti tractoren.

Willem Bierema verklaart die nog voorzichtige opkomst ook uit teleurstellingen met het fenomeen van digitale beurzen. Aanmelden voor de virtuele beurs, die 10 en 11 maart van 13:00 tot 20:00 uur plaatsvindt, kan via de website van ATH Digitaal.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER