Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GTM Professional brengt tweede compacte Compo versnipperaar op de markt

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 11 september 2020
83 sec


Na de introductie van de GTS900C eerder dit jaar, introduceert GTM Professional nu een tweede compo machine met nog meer capaciteit. De nieuwe GTS1300C is gebaseerd op de traditionele GTS1300, maar heeft een extra uitvoermogelijkheid aan de onderkant om grote volumes zacht materiaal te versnipperen. Deze compo machine met krachtige Loncin of Mitsubishi motor is verkrijgbaar vanaf €3950 en uit te breiden met diverse accessoires.


Met de komst van de GTS1300C worden hoveniers en boomverzorgers in staat gesteld om allerlei soorten groenafval te versnipperen met één enkele machine. De compo houtversnipperaar van GTM Professional heeft twee verschillende uitvoermogelijkheden die eenvoudig te wisselen zijn. De hoge uitvoer is geschikt voor het versnipperen van takken met een diameter tot 10 cm. Dankzij het efficiënte rotor versnippersysteem worden de takken automatisch naar binnen getrokken.

Allerlei soorten groenafval versnipperen met één enkele machine

Extra uitvoer

Een slimme toevoeging is de extra uitvoer aan de onderkant van de machine. Hiermee kunnen grote hoeveelheden zacht en vochtig materiaal versnipperd worden, zoals haagscheersel, grassen, klimplanten of bladeren. Dat maakt de GTS1300C tot een echte alles-in-één machine. De houtsnippers zijn perfect te gebruiken als bodembedekker of bodemverbeteraar. Daarnaast dienen ze samen met ander versnipperd groenafval als ideaal ingangsmateriaal voor de composthoop. Om het composteerproces extra te versnellen is een grid voor de lage uitvoer optioneel verkrijgbaar. Hiermee wordt het materiaal nóg fijner gemaakt. Daarnaast biedt GTM Professional de opties voor een draaibare uitvoer, een trekstang die tevens als steunstand dient en een push tool die helpt bij het aanduwen van zacht materiaal in de invoer.


Veiligheid voorop

GTM Professional heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De houtversnipperaar fabrikant heeft de GTS1300C uitgerust met een nieuwe noodstop beugel die de werking van de machine direct stopt in noodsituaties. De noodstop beugel is dichter op de invoer geplaatst om onbedoeld uitschakelen door uitstekende takken te voorkomen. Daarnaast zijn er veiligheidsschakelaars toegevoegd op beide uitvoeren om te rotor te blokkeren tijdens onderhoudswerkzaamheden.


De GTS1300C is compact, licht en gemakkelijk verplaatsbaar door één persoon

De lage en brede invoer is zeer toegankelijk en zorgt voor een hoge werksnelheid. Het vernieuwde onderstel geeft de machine maximale stevigheid zonder dat dit ten koste gaat van de mobiliteit. De GTS1300C is compact, licht en gemakkelijk verplaatsbaar door één persoon. Dankzij de nieuwe sjorogen onder de invoer is de compo houtversnipperaar veilig te vervoeren op en aanhanger of in een bestelbus en is de machine overal inzetbaar.

GTM Professionals wordt in Nederland geïmporteerd door De Wild.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER