Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'Geoceramica tegel breekt alle verkooprecords'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 23 juli 2020
58 sec


Derde productielijn dit jaar in gebruik genomen

Gevestigd in Nieuw-Lekkerland bevindt zich de oudste betonfabriek van Nederland. Deze vestiging is onderdeel van MBI, een Brabants familiebedrijf. Vier jaar geleden is hier gestart met de ontwikkeling van een unieke tegel: de 'Geoceramica tegel. Inmiddels is gestart met de derde productielijn van deze tegel.


De Geoceramica tegel is een combinatie tussen het verwerkingsgemak van betontegels met de luxe uitstraling van keramiek. De tegel is van beton met daarop een laagje keramiek van 1 centimeter dik. De tegel is makkelijk te leggen. Om keramiek te leggen, moet de ondergrond voorbereid worden. Deze tegel kan in een geprepareerd zandbedje geplaatst worden.

Droom

De droom van MBI was de combinatie van twee werelden mogelijk te maken, beton én keramiek samen in één product. Het is gelukt om de verbinding te maken tussen twee materialen die eerder onmogelijk leek (keramiek en beton hebben immers verschillende fysische eigenschappen). Daarmee is een uniek product geschapen dat de voordelen van beton en keramiek combineert.


Inmiddels heeft sinds de start in 2016 meer dan 2,5 miljoen vierkante meter Geoceramica producten de weg naar de markt gevonden

Derde productielijn

Het product bleek direct een schot in de roos. De vraag groeide zo hard dat er binnen een jaar op een machine met een twee ploegendiensten gedraaid werd en binnen twee jaar zelfs geïnvesteerd werd in een tweede productielijn. In januari 2020 is de derde productielijn in gebruik genomen waar de 'grote jongens' van 1x1 meter, genaamd Geoceramica Maxxima, op geproduceerd kunnen worden.


Inmiddels heeft sinds de start in 2016 meer dan 2,5 miljoen vierkante meter Geoceramica producten de weg naar de markt gevonden, in binnen- én buitenland. Het effect van de coronacrisis is, in vergelijk met dezelfde periode vorig jaar, een groei van tientallen procenten in dubbele cijfers.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER