Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Zacht en hard groenafval versnipperen met de nieuwe 2-in-1 versnipperaar van GTM

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 3 juni 2020
80 sec


De nieuwe GTS900C Comp houtversnipperaar van GTM professional versnippert ál het groenafval voor mooie compacte compost

Groenafval weggooien is zonde. Door organisch materiaal te versnipperen wordt het composteerproces versneld en voor een goede compost is de juiste balans tussen groene en bruine materialen essentieel. Hier speelt houtversnipperaar producent GTM Professional slim op in met de introductie van de nieuwe GTS900C: een handige 2-in-1 machine.


De nieuwe compo houtversnipperaar heeft twee verschillende uitvoermogelijkheden waardoor er naast takken ook grote volumes zachte materialen versnipperd kunnen worden. De nieuwe GTS900C is verkrijgbaar vanaf €2950 en voorzien van een krachtige 10 pk Loncin of Mitsubishi motor.

Specificaties

De GTS900C is afgeleid van het reeds bestaande GTS900 model van GTM Professional, maar heeft een extra uitvoer laag bij de grond. Daarmee is deze compo houtversnipperaar te gebruiken in twee verschillende configuraties die moeiteloos te wisselen zijn. De lage uitvoer wordt gebruikt voor het versnipperen van zachte materialen met een hoog vochtgehalte, zoals grassen, haagscheersel of plantenresten. Een zeefrooster is optioneel verkrijgbaar voor een extra fijn resultaat om nóg sneller te composteren.


De GTS900C versnipperd naast takken ook grote volumes zachte materialen

Lage uitvoer
Met de hoge uitvoer worden takken tot een diameter van 8 cm verwerkt tot mooie bruikbare houtsnippers. Dankzij het efficiënte rotor versnippersysteem worden de takken automatisch naar binnen getrokken. De uitvoerhoogte kan tot 85° worden aangepast met de deflector om de houtsnippers gemakkelijk op te vangen. Zachte droge materialen zoals bladeren kunnen met de hoge uitvoer configuratie ook worden verwerkt zolang dit samen met takken wordt ingevoerd.

Veiligheid

Bij GTM Professional staat machine veiligheid altijd voorop. Ook deze nieuwe GTS900C is uitvoerig getest en voldoet aan de laatste Europese veiligheidsnormen. De noodstop is gemakkelijk per voet te bereiken en onderbreekt de motor direct in noodsituaties. Daarnaast is de GTS900C licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen met de dubbele duwbeugels. De compacte afmetingen en de sjorogen onder de invoer maken het mogelijk om de machine veilig te transporteren.


Snoeiafval hoeft niet langer afgevoerd te worden, maar wordt ter plekke hergebruikt

2-in-1 machine

De lage en brede invoer is zeer toegankelijk en zorgt voor een hoge werksnelheid. Dit maakt deze 2-in-1 machine ideaal voor tuinders, kwekers en hoveniers die op zoek zijn naar een sterke, multifunctionele versnipperaar. Maar de GTS900C biedt ook mogelijkheden voor particulieren die met zelf gemaakte compost hun tuin in topconditie willen houden. Snoeiafval hoeft niet langer afgevoerd te worden, maar wordt ter plekke hergebruikt. En dat biedt vele mensen nieuwe duurzame oplossingen voor grote hoeveelheden groenafval.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER