Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De aanpassingen bij groenvoorziener vd Bijl & Heierman rondom COVID-19

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 13 mei 2020
91 sec


Dat het coronavirus voor heel wat verandering zorgt, is voor iedereen duidelijk. Zo ook bij v.d. Bijl & Heierman. De Opheusdense groenvoorziener heeft in de afgelopen weken verschillende bedrijfsaanpassingen moeten doorvoeren, waarbij ze zichzelf gelukkig prijzen dat de werkzaamheden in onze branche nog veelal doorlopen.


Dankbaar

Andries Heierman, directeur van v.d. Bijl & Heierman, geeft aan dat hij dankbaar is voor het feit dat de werkzaamheden in de buitenruimte nog kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard heeft het wel gevraagd om enige aanpassingen, zoals het vervoer naar de projecten toe. In de afgelopen weken zijn er verschillende nieuwe bedrijfsvoertuigen geleverd. Met de verkoop van de huidige auto's is gewacht, waardoor het mogelijk is om maar met maximaal drie personen in een bedrijfsauto naar de betreffende project te reizen. Daarbij wordt er niet meer in de keet of bedrijfskantine gegeten en zijn de ploegen in het bezit van desinfecterende handgel. In de kantine en in het verdere bedrijfspand zijn instructies opgehangen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.


Met de verkoop van de huidige auto's is gewacht om te kunnen voldoen aan de RIVM-maatregelen

Kantoortuin opgeheven

De huidige kantoortuin is opgeheven en medewerkers kregen hun eigen kantoorruimte waar met maximaal twee personen in wordt gewerkt. 'Dit zorgde ervoor dat juist in deze onzekere tijd minder aanpassingen noodzakelijk waren en de werkzaamheden door konden gaan' vertelt Heierman. Uiteraard is het advies van de overheid in acht genomen en zijn personeelsleden, daar waar mogelijk, thuis gaan werken.

Tekst loopt door onder afbeelding


Overige maatregelen

Bezoekers komen nu nauwelijks langs bij v.d. Bijl & Heierman. Veel vergadering vinden online plaats. Om ook de toekomst zeker te zijn van voldoende opdrachten worden referentieprojecten wel bezocht. Hiervoor komen maximaal drie personen in de open lucht bij elkaar. Handen worden niet geschud, de 1,5 meter regel wordt gehanteerd en vervoer met eigen auto is een vereiste. 'Op deze manier kunnen we gelukkig aan alle maatregelen voldoen' aldus Martin Stufken, commercieel adviseur.


Weinig hinder

Tot op heden heeft het bedrijf uit Opheusden nog weinig hinder gehad van het virus. Enkele medewerkers zijn ziek geweest en hadden de symptomen, maar mochten gelukkig na een poos hun werkzaamheden weer hervatten. Verder heeft het bedrijf een corona-statement naar buiten gebracht over de genomen maatregelen. Iets waar meer bedrijven gebruik van hebben gemaakt.


Op dit moment kunnen de werkzaamheden binnen onze groensector met enige aanpassingen worden uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot vele andere bedrijven en personen. V.d. Bijl & Heierman wenst iedereen die op dit moment hun werkzaamheden wegens het virus niet of gedeeltelijk kunnen uitvoeren veel sterkte en wijsheid toe.

V.d. Bijl & Heierman wenst iedereen die op dit moment hun werkzaamheden wegens het virus niet of gedeeltelijk kunnen uitvoeren veel sterkte en wijsheid toe

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER