Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Bijzondere tuinen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, woensdag 26 februari 2020
113 sec


De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande tuinen. Uw project ook op deze pagina's in De Hovenier? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.


Vaste planten onder bomen zorgen voor aantrekkelijke aanrijroute

Griffioens vaste plantenconcept GreentoColour is ruim 15 jaar geleden ontwikkeld voor de openbare ruimte maar vanwege de variëteit en schoonheid in bloei evengoed toepasbaar voor kantoortuinen, parkeerterreinen, daktuinen en moeilijke locaties zoals onder bomen.


Dankzij de vier pijlers van het concept: een maatwerk oplossing van ontwerp en sortiment, grondbewerking, pot 11 kwaliteit planten (uit eigen duurzame kwekerij) en een maai- en bemestingsplan is het concept ook op moeilijkere locaties zoals onder bomen toepasbaar. Rekening houdend met de locatie, de verschillende soorten bomen, de bodem en de hoeveelheid licht wordt door eigen ontwerpers een beplantingsplan gemaakt. Met als eindresultaat een attractieve beplanting met een hoogwaardige uitstraling.

Aantrekkelijke aanrijroute richting het centrum

In Weert is een sluitende beplanting gecreëerd in droge en donkere omstandigheden onder zware bomen. De combinatie van de nieuw geplante grote bomen en de kleurige onderbeplanting staat borg voor een aantrekkelijke aanrijdroute naar het centrum van de stad. Door de variatie aan planten en het lange bloeiseizoen zijn Griffioens vaste planten een lust voor het oog en van belang voor veel verschillende typen vlinders, bijen en andere insecten.


Opdrachtgever: Gemeente Weert
Uitvoering: Jonker hoveniers, Venlo
Aanplant: november 2017


Zwembad met natuursteen bekleding

Importeur van tuintegels Trivium heeft in samenwerking met ontwerpstudio 't Groene Plan dit zwembad aangelegd in een prachtige tuin. De bodem van dit zwembad is met een kwartsiet tegel in de maat 120x40x3cm bekleed.

Naam opdrachtgever: Trivium
Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. ACN in 't Veen
Naam architect: Groene plan BVBA
Naam aannemer: Groene plan BVBA


Stoneflex polymeervoeg in 2020 op de markt

Ongeveer acht jaar geleden ontdekte Jack Weijers van Normeco de polymeervoeg. 'Ik startte met het importeren van dit product, maar na verloop van tijd ontdekte ik dat de meeste polymeer voegproducten alleen bovenin hard werden. Onder de (dunne) korst bleven ze gewoon los. Verder reageerden ze vaak niet goed op een vertraging van waterafvoer (stabilisaties) en op een hoog grondwaterpeil.'


Bijna 5 jaar geleden heeft Weijers deze vraagstukken neergelegd bij TNO in Delft en samen met hen werd een nieuwe voeg ontwikkeld, Stoneflex. 'Na vier jaar was Stoneflex klaar en we hebben de gelegenheid gehad om Stoneflex eerst een jaar goed te testen. We zijn zeer tevreden met de eigenschappen van Stoneflex en de uiteindelijke voeg wordt zeker tot 3 cm diep helemaal hard. Vanwege de polymeren is het een sterke voeg met voldoende elasticiteit, zodat hij een lange levensduur heeft.'

Stoneflex is een eenvoudig te verwerken voegmateriaal. Er kan al vanaf 1 mm gevoegd worden, wat voegen met Stoneflex voordelig maakt. De voeg bevat veel meer bindmiddelen, minerelen en toeslagstoffen dan vele andere polymeer voegproducten. Vanaf 2020 is Stoneflex volop leverbaar.

Diverse tuin in Oudenbosch

Broos Groenvoorziening heeft een Oudenbosch een tuin aangelegd met veel diversiteit: er zijn tegels, bloembakken, een overkapping en tuinverlichting geplaatst. Voor de hovenier is zo'n complete tuin hoe hij elke tuin wil aanleggen. De eisen van de klant zijn vertaald naar het ontwerp en de uitvoering. De tuin is ondiep maar heeft wel een behoorlijke breedte met de combinatie van een hoofdterras en een lounge terras. Door de overkapping is het jaarrond mogelijk om te genieten van de tuin.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER