Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Het is weer zover: de Gouden Gieter 2022

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, donderdag 17 maart 2022
70 sec


Voor beste praktische oplossing tegen klimaatproblemen

De vakbladen Stad+Groen en de Hovenier gaan na een succesvolle 'speurtocht' in 2021 dit jaar weer op zoek naar vakmensen die creatieve, praktische oplossingen hebben voor de alledaagse problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering.


Dat het klimaat verandert merken we allemaal in onze sector. Aanplant sneuvelt regelmatig, beregening wordt allang niet meer gezien als overbodige luxe en lange stortbuien zorgen voor overlast. Klimaatverandering vraagt meer van ons als groenprofessional. Wij starten in 2022 weer de zoektocht naar praktische manieren om in de praktijk om te kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Heb jij een goed product of idee? Meld je dan hieronder aan in het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot en met 1 maart 2023.


Winnaars van de Gouden Gieter 2022 Grad van Heck van Groendak (links) en Harm van Barneveld van Tontuin Waterleider (rechts).
Winnaars van de Gouden Gieter 2022 Grad van Heck van Groendak (links) en Harm van Barneveld van Tontuin Waterleider (rechts).

Meedoen?

Dus, ben jij hovenier of werk je in het openbaar groen? Heb jij een goede manier gevonden om droogte in de tuin of park tegen te gaan? Of ben jij importeur of leverancier van een geniaal product om overtollig water op te slaan? Vul jouw product of idee naar hieronder in en wie weet wordt jij de trotse bezitter van zo'n felbegeerde Gouden Gieter.


Uitreiking

Tijdens de Nationale Klimaat Expo zal de Gouden Gieter 2022 worden uitgereikt.


Gouden Gieter 2021

In de vorige zoektocht naar de Gouden Gieter ging Groendak.nl met de groendakpan er met de bokaal vandoor voor het beste product. De Tontuin van Waterleider, ging met de Gouden Gieter voor het leukste concept naar huis. Uit totaal twintig inzendingen verkoos de vakjury de groendakpan van Groendak.nl tot de grote winnaar. De met een sedummixmat begroeide pan is gemaakt van recyclebaar HPDE-kunststof. Deze dakpannen moeten het mogelijk maken om groendaken ook eenvoudig te realiseren op schuine daken, zonder dat er iets aan de constructie van het dak veranderd hoeft te worden.
De conceptprijs, voor ideeën en concepten aan het begin van de ontwikkelingsfase, ging naar de Tontuin van Waterleider. De Tontuin is een regenton en plantenbak in één, met oude transportvaten als basis. De plantjes bovenin drinken via een lont uit het reservoir. Zo helpt de Tontuin bij aan vergroening, droogte én wateroverlast.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER