Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Dit zijn de duurzaamste hoveniers van Nederland 2020

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, donderdag 16 januari 2020
56 sec


Tinka Chabot en Herman Vaessen mogen zich de duurzaamste hoveniers van Nederland noemen. Op woensdag 17 januari namen de hoveniers deze titel in ontvangst op de Groene Sector Vakbeurs. Chabot won in de categorie voor kleine hoveniersbedrijven (1 tot 10 personeelsleden) en Herman Vaessen won in de categorie voor grote hoveniersbedrijven.

Tinka Chabot
Tinka Chabot

Chabot is ZZP'er. Met haar bedrijf S-Kwadraat ontwerpt en onderhoudt ze tuinen en geeft ze cursussen 'Snoeien voor Biodiversiteit'. Ze werkt uitsluitend met elektrisch gereedschap. Chabot: 'Ik weet niet anders dan duurzaam werken. Op de tuinbouwschool was ik al bezig met bijvoorbeeld bodemkunde, terwijl daar toen eigenlijk heel weinig aandacht voor was.' Tevens genomineerd in deze categorie was Hooft Hoveniers uit Glimmen (Groningen).

Accu's laden met zonne-energie

In de categorie groot bedrijf is de gelukkige winnaar hoveniersbedrijf Herman Vaessen. Dit bedrijf met meer dan 70 werknemers is continu aan het innoveren. Zo heeft Vaessen drie aanhangers gebouwd vol met accu's, zodat het elektrische gereedschap altijd opgeladen is. De accu's worden geladen op zonne-energie waardoor machines die niet gebruikt worden ook overdag geladen kunnen worden. Vaessen: 'We kijken constant vooruit. Zo zijn we recent overgestapt op blauwe diesel als statement naar onze klanten dat we op alle manieren bezig zijn met duurzaamheid.' De winnende hoveniers ontvingen naast een oorkonde een bladblazer van Husqvarna.


De jury

De jury is bij alle genomineerde bedrijven langs geweest om met eigen ogen te zien hoe duurzaam ze zijn. De jury bestaat uit Ruud Snijders van Innogreen, Miranda Vrolijk (Tuin en Landschap), Lieuwe Westra (Tuinkeur), Ralph Mens (Tuin en Landschap), Sjaak Willemstein (Willemstein Hoveniers, voormalig winnaar van de titel) en Matthijs van Dalen (NL Greenlabel).


Herman Vaessen neemt de oorkonde in ontvangst
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER