Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Bijzondere tuinen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 10 mei 2019
71 sec


De mooiste groenprojecten op een rij

De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande tuinen. Uw project ook op deze pagina's in De Hovenier? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.


Wonderborders in De Tuinen van Appeltern tegelijk ingezaaid

De Tuinen van Appeltern is een proeftuin voor nieuwe plantconcepten. Voor het eerst worden vaste planten in grote borders tegelijk ingezaaid in plaats van één voor één ingeplant. Er zijn twee mengsels gezaaid op twee vakken van 1500 m². Jan-Hein Moors (architect van Stadwaterland) en Jaap Sterk (eigenaar bij JaapSterk Hoveniers) zijn de initiatiefnemers van de twee grote proefvelden. Het ene mengsel bevat Liatris, Veronica, Saponaria, Echinacea, Geranium, Verbena en Stipa. Het andere mengsel bestaat uit Achillea, Alyssum, Centaurea, Gailardia, Ratibida, Anthemis, en Lupinus. De zaden zijn gedompeld in Flexterra dat met een ferme straal over de grond gespoten is.


Flexterra zorgt er voor dat het zaad (1 gram per m2) goed verdeeld wordt en dat het beschermd kan gaan kiemen. In twee weken is de groene kleur verdwenen en zullen de eerste plantjes door het laagje heen gaan breken. Voor het 'inzaaien' is de onkruid vegetatie verwijderd en heeft DCM de voedingswaarde op peil gebracht. De wonderborders van Jan-Hein en Jaap zouden Nederland wel eens heel bloemrijk kunnen gaan maken.

Daktuin op hoofdkantoor Asics Europa

In november 2018 startte de aanleg van de 3.800 m² grote daktuin bovenop de parkeergarage van het hoofdkantoor van Asics Europa in Hoofddorp. De intensieve vegetatie is gecombineerd met beloopbare verharding. Het hart van het toegepaste Nophadrain Intensieve Groendaksysteem is het ND 820 Drainagesysteem. De bouwhoogte van dit drainagesysteem (26,5 mm) en de druksterkte (500 kPa) maken dit product geschikt voor daken met onvoldoende afschot. Het voorkomt wateropstuwing en opvriezen van het substraat en zorgt voor grotere drainagelengte Het is een 3-in-1 product dat dient als filter-, drainage- en beschermlaag. Geheel volgens de filosofie van Nophadrain "Gebruik de ruimte" wordt een saai grijs dak zo omgezet naar een toegankelijke en duurzame groen ruimte. Een plek die helpt ontspannen en die bijdraagt aan een gezonde stedelijke leefomgeving.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER