Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Prijsverhoging Greenmax door wereldwijde schaarste kunststoffen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, donderdag 15 juli 2021
58 sec


De trend van wereldwijde schaarste aan kunststoffen zet door, ook Greenmax ontkomt er niet aan. 'Door een aantal aanhoudende en ongekende economische factoren en markt instabiliteit, is de industrie wereldwijd onder zware druk komen te staan in termen van grondstofkosten en beschikbaarheid', aldus Greenmax. Het bedrijf rekent een tijdelijke toeslag van 10% totdat de markt is gestabiliseerd.

Foto: Greenmax
Foto: Greenmax

Van een aantal producten is de grondstofprijs gestegen met 25% tot 30% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2021. Na de prijsverhoging van 1 mei, heeft Greenmax daarom wederom besloten om de verhoging van haar grondstofleveranciers van 10% met onmiddellijke ingang door te berekenen aan haar klanten.

Tijdelijke toeslag op bruto prijzen

Reeds gedane bestellingen zullen worden uitgeleverd tegen de prijs op de orderbevestiging, met uitzondering van afroeporders. 'Wij proberen deze producten door middel van een tijdelijke toeslag onder controle te houden. Als de markt weer stabiliseert zullen wij onze prijzen direct weer aanpassen.' Omdat het in de huidige situatie niet mogelijk is om telkens een nieuwe prijslijst te maken, vraagt Greenmax haar klanten om een toeslag te berekenen van 10% op de bruto prijzen.


Niet alle producten

Greenmax attendeert haar klanten om rekening te houden met de tijdelijke prijswijziging en vooraf te informeren naar de meest actuele prijzen en beschikbaarheid van haar producten. Bovenstaande prijsverhoging geldt vooralsnog niet voor de producten Kluitverankering, Treeprotect, Airmax 45 en TRG. 'Helaas kunnen wij dit niet garanderen op termijn.'


Grondstofschaarste

De wereldwijde tekorten aan kunststoffen lijkt er een van de lange adem. Zo merkte Frits van Duijn van Van Tuijl onlangs op dat boomkwekers massaal PP-potten en PS-trays hamsteren. Door logistieke problemen rond containers en instabiliteit in de markt zijn de voorraden beperkt. Ook de opleving van de mondiale economie speelt daarbij parten.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER