Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Lodewijk Hoekstra: 'Hoveniers moeten belangrijker worden'

dinsdag 10 juli 2018

Begin dit jaar startte NL Greenlabel een pilot met een nieuw duurzaamheidslabel: NL Tuinlabel. Het label moet hoveniers een handvat geven om met klanten het gesprek aan te gaan over duurzaamheid, aldus Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel.

Het NL Tuinlabel kenmerkt zich doordat het duurzaamheid meetbaar maakt op basis van zeven verschillende criteria. Die criteria kan de hovenier vervolgens gebruiken als uithangbord richting een klant. Hoekstra legt uit: 'Hoveniers komen momenteel veel te laat in de keten aan bod, terwijl zij de kennis en expertise in het groen hebben. Zij moeten een veel belangrijkere rol gaan spelen. Het label helpt hen daarbij.'

Hovenier als expert
De hovenier staat dus centraal, benadrukt Hoekstra. 'Vier keer per jaar geven we hoveniers trainingen op bijeenkomsten; wij willen van hen de experts maken. Zij mogen dan ook zelf deze officiƫle certificaten uitreiken.' Hoveniers gaan de checklist van zeven punten zelf aflopen. Per criterium wordt een score toegekend, wat uiteindelijk leidt tot een label variƫrend van A tot en met F. De voorwaarde daarbij is wel dat de controleur het duurzaamheidspaspoort door een andere hovenier laat checken: het vierogen-principe. Zo blijven hoveniers van elkaar leren.

Verder lezen? In vakblad De Hovenier 4 verschijnt binnenkort een artikel over het NL Tuinlabel.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM