Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

VHG Regiotour van start

maandag 2 juli 2018

Ruud Veltenaar (l) gaf een kijkje in de toekomst
Branchevereniging VHG hield gisteren haar eerste van drie bijeenkomsten van de Regiotour 'De route naar morgen'. Leden uit het westen en midden van het land kregen in het Apollohotel in Vinkeveen een gevarieerd programma voorgeschoteld vol inspiratie en informatie.
Vandaag, 3 juli, is de tweede bijeenkomst in Dalfsen en volgende week, maandag 9 juli, is de laatste in Sint Michielsgestel.


Volop kansen voor groenprofessionals
Internationaal trendwatcher, TEDx-spreker en filosoof Ruud Veltenaar schetste hoe de toekomst eruit gaat zien en wat dat betekent voor het groene ondernemerschap.
Veltenaar: "Dit tijdperk van kanteling is een feest van kansen voor groenprofessionals". Veltenaar bracht op een indringende manier de gevolgen van de klimaatverandering voor het voetlicht. "Wat betekent dat voor de leefomgeving? Welke beplanting pas je toe wanneer we zien dat de temperatuur stijgt en er lange periodes van droogte zijn, afgewisseld met piekbuien? U als groene ondernemer bent ambassadeur van de klimaat- en toekomstbestendige tuin."

Met voorbeelden uit de VHG Handleiding De Levende Tuin maakte hij de vertaling naar de groenpraktijk. "Uw impact op de leefomgeving kan veel groter zijn dan die mooie tuin! Dit tijdperk van kanteling is een feest van kansen voor groenprofessionals."

Workshops
In korte workshops konden de leden vervolgens meepraten over de nieuwe leidraad grondtransport die VHG ontwikkelt en inzicht krijgen in beheerst groeien als onderneming nu de economie weer aantrekt. Tussendoor was er volop gelegenheid om contacten te leggen met andere leden en informatie op te doen over de verschillende VHG Platformen en producten en diensten van de VHG Ondernemershelpdesk. Leden van het VHG Bestuur en de Ledenraad waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Binding met leden
De VHG Regiotour zal jaarlijks worden georganiseerd, steeds rond een ander thema. De branchevereniging wil hiermee haar leden sterker aan zich binden binnen haar nieuwe verenigingsstructuur.

door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Robert Smid | 4 juli 2018 | 09:27
LET OP: De laatste bijeenkomst is niet 9 maar woensdag 11 juli aanstaande in Sint Michielsgestel.

De reacties van de aanwezigen waren gisteren en eergisteren unaniem positief. De spreker, de workshops en de ontmoetingen worden als prettig en inspirerend ervaren.

Dus als je niets gemist wil hebben kun je je nog aanmelden voor woensdag 11 juli en oh ja, ook het eten en de borrel werden als erg goed beoordeeld! Aanmelden via www.vhg.org.
Dorieke | 3 juli 2018 | 17:36
De laatste bijeenkomst in Sint Michielsgestel is niet op maandag 9 juli maar op woensdag 11 juli.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM