Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Twee grote themademonstraties tijdens Nationale Demodag Hoveniers 2018

maandag 2 juli 2018

De voormalige Gazon Demodag is dit jaar volledig vernieuwd. Zowel de naam (vanaf dit jaar Nationale Demodag Hoveniers) als het programma gaan op de schop. Tijdens de komende, alweer negende edities zijn de centrale themademonstraties nieuw.

Gerrit Klop van DCM, het organiserende bedrijf, geeft uitleg: 'In de ochtend laten we stapsgewijs de verschillende facetten rond de aanleg van een nieuw gazon zien, van bodemanalyse en -bewerking tot graszoden leggen. Vervolgens staan 's middags onderhoud en herstel op het programma met de jaarlijkse opknapbeurt als insteek. Bemesten, maaien, verticuteren, afzuigen, doorzaaien, werkelijk alles komt aan de orde. Dit wordt echt uniek en enorm interessant voor hoveniers.'

Wat werkt en wat niet
Het 10.000 vierkante meter grote demoterrein biedt ook weer de nodige ruimte voor allerlei proef- en testvakken. Zo laten wij het effect van verschillende bodemverbeteraars en meststoffen zien, allemaal om te tonen wat werkt en wat niet. Verder is er aandacht voor de aanpak van storende lagen in de bomen. Advanta heeft verschillende voorbeeldgazons aangelegd én een biodiversiteitsetalage met fraaie veldbloemenobjecten die passen binnen duurzaam groenbeheer.

Aanmelden
Het evenement heeft een doorlopend programma van 09:00 tot 17:00 uur. Deelname is gratis na voor inschrijving op www.demodaghoveniers.nl.

Nationale Demodag Hoveniers is een initiatief van graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM en wordt mede mogelijk gemaakt door Stierman de Leeuw, Stihl, Kuypers Graszoden, Vredo, Lankhaar, Etesia, Herco Machinery, Van den Borne, Josta, Fertilab, Rajo, Wolterinck, Biocontrole, Groenbeurs Haaren, Donar Groen, Simpul, Hedge to Go en Auga.


door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM