Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Juni was warm en extreem droog

maandag 2 juli 2018

De maand juni is zeer droog verlopen, concludeert het KNMI. Gemiddeld viel er in het land namelijk maar 29 millimeter neerslag; normaal is dat 68 millimeter.

De maand eindigt daarmee in de top 10 van droogste junimaanden sinds 1906 (het begin van de neerslagmetingen). Veel van de neerslag viel ook nog eens op de eerste dag van juni, toen er in het noordoosten van het land lokaal 50 millimeter viel tijdens onweersbuien. Juni was met gemiddeld 17,5°C tegen normaal 15,6°C bovendien veel warmer dan normaal. Door de droogte is het waterverbruik hoog en roepen waterbedrijven op om zuinig met water om te gaan.

'Duurzaam tuinieren'
De huidige weersomstandigheden vragen bovendien om duurzaam tuinieren, stelt Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel tegenover de NOS. Hij raadt aan om eens in de twee à drie dagen 's avonds de tuin te sproeien. Hoekstra vertelt bovendien dat het raadzaam is om water op te slaan in de tuin en bladeren te laten liggen, zodat de bodem die organische stoffen kan opnemen. De bodem houdt vervolgens namelijk langer water vast.

Bron: KNMI

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM