Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Docu in première over ex-tuinman die dagen slijt in eigen tuin

donderdag 31 mei 2018

De film Garden of Life (bron: NFF)
Vandaag gaat de documentaire 'Garden of life' in Nederland in première in bioscopen in Nederland. De ontroerende docu gaat over de dementerende tuinman Leo, die tussen zijn geliefde bomen en planten in zijn tuin grip probeert te houden op zijn steeds verwarrender wordende bestaan.

De documentaire is volgens het Nederlands Film Festival (NFF) een 'bijzonder, puur en ontroerend portret van een oude man die zijn einddagen doorbrengt in zijn tuin'. De docu van filmmaker Marco Niemeijer volgt de ex-tuinman, die van seizoen tot seizoen vaak doelloos in zijn tuin bivakkeert. Als hem wordt gevraagd of hij het moeilijk heeft, laat hij liever zijn tuin zien, 'aan mijn tuin heb ik genoeg'.

Beschouwende tuinman
Volgens de begeleidende tekst op Youtube heeft de ziekte van Alzheimer van de wereldreiziger een beschouwende tuinman gemaakt. 'Terwijl de seizoenen verglijden, keert Leo langzaam weer terug naar het begin. Alsof je het omgekeerde proces van het opgroeien van een kind van nabij meemaakt, versterkt door het verkleuren en kaal worden van de natuur,' vermeldt de trailer. 'Planten doen allemaal hun best', legt Leo uit aan het begin van de zomer, terwijl zijn handen onderzoekend glijden langs een manshoge struik, 'Ze zijn net als kleine kinderen. Wees aardig, wees zacht, maar verwacht geen dingen waaraan ze niet kunnen voldoen.'

Ronde langs bloemen en struiken
'Meerdere malen op een dag maakt Leo een ronde langs de bloemen en struiken en inspecteert zorgvuldig iedere verandering. Hij voelt aan blaadjes, volgt met zijn handen kronkelende stammen naar hun oorsprong en verwijdert aandachtig, takje voor takje, alles wat plaats moet maken voor nieuwe groei,' aldus het NFF.

De film Garden of Life gaat 31 mei in première in Nederlandse bioscopenBron: Youtube / NFF / Lux

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM