Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Intratuin haalt Japanse duizendknoop uit assortiment na tweet

woensdag 30 mei 2018

Vorige week kwam Stefan Hageman in de Intratuin tot zijn verbazing een aanbieding voor Japanse duizendknoopstengels tegen. 'Of ik me meer zorgen moet maken over de hoge prijs, of dat dit überhaupt verkocht wordt weet ik nog niet', twitterde hij daarover.

Hagemans tweet over de invasieve exoot, die bij de Intratuin verkocht wordt als 'polygonum stok', maakte nogal wat los op Twitter. Veel mensen vroegen zich net als Hageman af of de plant wel verkocht mag worden.

Geen regels
De NVWA laat in een reactie op Twitter weten dat er officieel geen regels zijn tegen de verkoop van de Japanse duizendknoop, maar adviseert om maatregelen te nemen die voorkomen dat deze planten in de natuur terechtkomen of zich verder verspreiden. Als de stengels die bij de Intratuin worden verkocht via het GFT-afval verspreid worden, kan de plant zich elders vestigen.

Uit assortiment
Gisteren kwam Intratuin met een reactie, meldt het AD. In de vestiging in Koudekerke zijn de stengels uit het assortiment gehaald, meldt een woordvoerder. Omdat de inkoop van deze plant niet centraal gaat, is niet precies duidelijk in hoeveel vestigingen de plant te koop is. De landelijke organisatie heeft alle vestigingen verzocht om de onderdelen van de duizendknoop zo snel mogelijk te verwijderen.

door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM