Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Landschapsarchitect Piet Oudolf ontvangt oeuvreprijs

donderdag 24 mei 2018

De beroemde tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf ontvangt volgende maand de Singer Prijs 2018, een oeuvreprijs die om de twee jaar wordt uitgereikt.

Op 3 juni ontvangt hij de Singer Prijs 2018 in de door hemzelf ontworpen tuin van museum Singer Laren. Die tuin wordt dan tegelijk officieel geopend en maakt deel uit van de prijs.

Tentoonstelling
Er vindt tevens een overzichtstentoonstelling plaats van het werk van Piet Oudolf, plus de zomertentoonstelling Geschilderde tuinen (met werken van onder anderen Claude Monet, Pyke Koch, Charley Toorop en Emil Nolde). Deze gaan 5 juni open voor publiek. In de tentoonstelling Piet Oudolf, Singer Prijs 2018 kunnen bezoekers foto's bezichtigen van ontwerpen en ontwerptekeningen van Oudolf in binnen- en buitenland.

Kunstenaar en schilder
De prijs werd Piet Oudolf toegekend door de Stichting Vrienden van Singer Laren. Zij zeggen Piet Oudolf te beschouwen als kunstenaar en als schilder, die de aarde als doek gebruikt en zijn composities inkleurt met bloeiende vaste planten, struiken en bomen. 'De planten vormen zijn palet. In Oudolfs tuinen speelt de cyclus van de plant een belangrijke rol, zo verandert het beeld van zijn prachtige plantcombinaties het hele jaar door,' aldus de stichting.

Bron: ANP

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM