Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Principeakkoord hoveniers-CAO bereikt

donderdag 24 mei 2018

Branchevereniging VHG, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland. De partijen laten gezamelijk weten dat: 'de onderhandelingen constructief en prettig verlopen zijn.' De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2020. Met extra aandacht voor scholing, duurzame inzetbaarheid en inkomen.

Vergroting aantrekkingskracht sector

Partijen hebben een aantal afspraken gemaakt waarmee zij de aantrekkingskracht van de sector willen vergroten voor nieuwe en bestaande medewerkers:

• Structurele loonsverhoging: de medewerkers in de branche ontvangen gedurende de looptijd van deze nieuwe cao een structurele loonsverhoging van totaal 5,6%.
• Uitbreiding scholingssubsidies: werkgevers krijgen een hogere vergoeding wanneer een van hun werknemers deelneemt aan de VHG Branche-opleiding. Ook de examenbonus voor de deelnemers gaat omhoog. De huidige subsidieregeling voor BBL (beroepsbegeleidende leerweg) via het fonds Colland Arbeidsmarkt wordt uitgebreid voor BBL-leerlingen vanaf 21 jaar. Als deze oudere leerling de schooldag krijgt doorbetaald, ontvangt de werkgever ook voor deze werknemer de BBL-subsidie. Doorbetaling van de schooldag voor leerlingen vanaf 21 jaar is niet verplicht. Doorbetaling van de schooldag is wel verplicht voor jeugdige leerlingen tot en met 20 jaar

Duurzame inzetbaarheid
Partijen willen werken aan een duurzame en effectieve inzetbaarheid van oudere werknemers in de hoveniers- en groenvoorzienersbranche. De huidige seniorenregeling wordt aangepast. De maximale looptijd wordt verlengd naar 8 jaar voor zowel de huidige als nieuwe deelnemers. Vanaf 60 jaar kan men instappen, de uiterlijke einddatum blijft de individuele AOW-leeftijd. Met de seniorenregeling kan een oudere werknemer 20% (1 dag per week) minder werken met behoud van 90% van het brutoloon.

Overig
Werknemers die een aanvullende ziektekostenverzekering met fysiotherapie afsluiten, ontvangen per 1 januari 2019 een vergoeding van € 10,00 bruto per maand. Nadere uitwerking van de afspraken uit het principeakkoord volgt.door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM