Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Leerlingen ontwerpen en realiseren circulaire tuin

dinsdag 3 april 2018

In januari is de eerste circulair ingerichte sociale huurwoning van Nederland geopend in Nijmegen. Hoveniersleerlingen van Helicon MBO Nijmegen gaven de geheel betegelde tuin een nieuw gezicht, met ruimte voor infiltratie, biodiversiteit en eetbaar groen.

Leerlingen van de opleiding tot hovenier verdiepten zich in het gedachtegoed van de circulaire tuin om vervolgens aan de slag te gaan. Jitse Noordermeer, initiatiefnemer en docent bij Helicon MBO Nijmegen: ‘Door onze leerlingen in aanraking te laten komen met vragen uit de toekomst kunnen we ze opleiden tot professionals met verstand van zaken. Door dit leerzame en uitdagende project kunnen we educatie en innovatie combineren en de leerlingen laten kennismaken met toekomstige vragen vanuit tuinontwerp.’

De leerlingen maakten bij het ontwerp en de aanleg van de tuin bewuste keuzes, geïnspireerd op de reeds aanwezige elementen. Zo zijn de vele vierkante meters tegels in de oorspronkelijke ter plekke verwerkt door ze te breken en als vormelementen in de tuin te stapelen. En door gebruik te maken van plantmateriaal dat beschikbaar is gesteld door De Vlieren krijgt B-keuze-plantmateriaal alsnog een kans.

De circulair ingerichte woningen zijn een initiatief binnen het kader van Green Capital Challenge Circulaire Economie. De circulaire modelwoning en de nieuwe tuin zijn op aanvraag en tijdens open dagen te bezoeken.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM