Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Tuinen watervilla's Friese meren in afrondende fase

dinsdag 27 maart 2018

De aanleg van de tuinen voor de Watervilla's Friese Meren zit in de afrondende fase. Deze week is er in het waterpark gewerkt aan het aanplanten van de beplanting.

De struik- en boomsoorten die in het omringende landschap te vinden zijn, zijn doorgetrokken in het villapark. Dit zorgt er volgens Snoek hoveniers voor dat het watervillapark goed aansluit op het landschap. De tuinen van de eerste 23 woningen (van de in totaal 48) zijn nu klaar.

Samenhang met landschap
Lennart Woelinga, tuin- en landschapsontwerper bij Snoek Hoveniers: 'We hebben eerst een beeldkwaliteitsplan opgesteld, gebaseerd op hoe we het terrein zien. Dit gebied heeft een luxe uitstraling, dat vereist een hogere beeldkwaliteit dan een normaal park. Het gaat hier om laagveenlandschap, dat vrij open is. Dat hebben we proberen te vertalen in het park zelf. Op die manier ontstaat er samenhang met het landschap, wat rust creƫert. Daarbij hebben we gekozen voor inheemse beplanting. Wintergroene beplantingen zoals bijvoorbeeld laurierhagen passen qua beeld niet zo goed bij dit type landschap.'


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM