Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Du Pré ontvangt oorkonde ‘Voorbeeld duurzaam groenbedrijf’

dinsdag 27 maart 2018

Directeur van Du Pré Groenprojecten Mark Vloet heeft gisteren in Helmond de oorkonde 'Voorbeeld duurzaam groenbedrijf' uitgereikt gekregen. Hij kreeg de oorkonde overhandigd door gedeputeerde Johan van de Hout van de provincie Brabant.

De oorkonde wordt dit jaar nog drie keer uitgereikt aan bedrijven die op een aansprekende manier meewerken aan een groener en duurzamer Brabant. Du Pré heeft als visie dat de natuur - anders gezegd: 'groen' - de kwaliteit van het leven verhoogt. 'Het is algemeen bekend dat bomen, struiken, planten en ander groen bijdragen aan gezondheid en welzijn van mensen die er dagelijks mee in contact komen. Daarom hebben we daar onze missie van gemaakt', aldus Mark Vloet, directeur van Du Pré Groenprojecten. Hij is ook groot voorvechter van het terugbrengen van de biodiversiteit in het groen. 'We weten allemaal dat er de afgelopen jaren veel minder insecten zijn en dat vooral de bijen bedreigd worden. We doen ons best om die zoveel mogelijk terug te brengen in de tuinen'.

Groene schoolpleinen
Vloet denkt de oorkonde met name te danken aan het project 'Groene schoolpleinen', waarvoor Du Pré Groenprojecten zich de afgelopen jaren actief inzette. Dit is een wedstrijd met als doel mee te helpen Brabantse schoolpleinen te vergroenen. Vloet: 'Zo'n plein stimuleert creativiteit bij kinderen, het is vriendelijker en werkt ook bij kinderen ontspannend. Belangrijk voor het leervermogen en de positieve groei van de kinderen'. Vorig jaar schreef Du Pré ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan de wedstrijd 'Vergroen je eigen schoolplein' uit. Leerlingen mochten hun ideale groene schoolplein ontwerpen en presenteren. De beste drie ontwerpen worden dit jaar gerealiseerd. Komende woensdag vindt er een bijeenkomst plaats van branchevereniging VHG over het effect van groene schoolpleinen en het aanleggen ervan. Hiervoor is een speciale subsidieregeling in het leven geroepen.

Prettiger werkklimaat
Volgens Vloet gaan steeds meer bedrijven met Du Pré in zee, omdat ze vaker inzien dat groen in en rond bedrijven zorgt voor betere concentratie, minder ziekteverzuim en in het een veel prettiger werkklimaat. Arte en Manders Totaal lopen met hun biodiversiteitstuinen voorop in Helmond. De bedrijven hebben zich ontpopt tot echte ambassadeurs van Du Pré. Vloet: 'In onze biodiversiteitstuin besteden we aandacht aan bodem, water, planten en dieren. Je vindt er struiken met bessen voor vogels, bloemen voor de insecten, nestgelegenheid, een insectenhuis en een pool die overtollig water opvangt en verkoeling brengt in de tuin. Zo maken we in een stad zoveel mogelijk een natuurlijk leefklimaat voor dieren, waar ook mensen profijt van hebben'.

'Verticale bos'-toren
Du Pré is ook betrokken bij de bouw van het unieke project de Trudotoren op Strijp-S in Eindhoven, die dit jaar start. Dit wordt een toren met groene terrassen tot op zeventig meter hoogte. Vergelijkbare torens ontwierp de Italiaanse architect Stefano Boeri al voor Milaan in Italië, Nanjing in China en Lausanne in Zwitserland. Zijn ontwerp voor Strijp-S is uniek voor Nederland. Bijzonder aan de Trudotoren is dat dit een keer geen kantoorpand is of een gebouw met luxe appartementen, maar bostoren met sociale huurwoningen. Zo wordt groen echt voor iedereen tot op grote hoogte beschikbaar.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM