Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Waterschappen, Vogelbescherming en Intratuin doen oproep tot watervriendelijke tuinen

donderdag 22 maart 2018

Intratuin, de Vogelbescherming en de waterschappen slaan de handen ineen om tuinliefhebbers aan te moedigen hun tuin zo natuur- en watervriendelijk mogelijk in te richten.

Alle tuinen van Nederland bij elkaar opgeteld levert een gebied op ter grootte van bijna 18.000 voetbalvelden. Zo'n veertig procent van dit oppervlak is bestraat. Dat kan volgens de organisaties ook anders: tegels moeten eruit en groen erin. Het klimaat verandert: extreme hoosbuien gaan steeds vaker voorkomen, afgewisseld met periodes van extreme droogte. Grote hoeveelheden water kunnen tuinen flink toetakelen. Zeker als er veel stenen liggen, waardoor de tuin sneller onder water loopt.

Steentje bijdragen

Er zijn volgens de organisaties verschillende manieren om water in tuinen de ruimte te geven of op een goede manier weg te laten stromen. Denk bijvoorbeeld aan meer groen in de tuin of een groen dak. Daarmee worden tuinen en huizen ook een stuk koel(er) in de zomer. Met het plaatsen van regentonnen kan daarnaast regenwater worden opgevangen dat in droge tijden kan worden gebruikt. Zo kunnen tuinliefhebbers een steentje bijdragen aan een klimaatbestendig en duurzaam Nederland en wordt Nederland tegelijkertijd natuurvriendelijker, aldus de organisaties in een persbericht.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM