Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
Sportsturf
Stad + Groen

Nederland Zoemt organiseert landelijke bijentelling door burgers

donderdag 22 maart 2018

21 en 22 april organiseert Nederland Zoemt de eerste Nationale Bijentelling. De organisatie roept iedereen op in eigen tuin gedurende een half uur bijen te tellen.

Eind april kunnen er - in theorie - zo'n twintig verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen in de tuin vliegen. Om deze soorten te herkennen zijn er verschillende hulpmiddelen, zoals een telformulier met zoekkaart, instructievideo en een uitgebreid bijengidsje ontwikkeld. Op de website kunnen deelnemers in het telweekend ook direct de resultaten van hun telling invoeren en live de resultaten volgen.

Jaarlijks terugkerend onderzoek
Met de Nationale Bijentelling start Nederland Zoemt een jaarlijks terugkerend onderzoek uitgevoerd door burgers, met het doel wetenschappers inzicht te geven in de trends van bijenpopulaties. Behalve het in kaart brengen hoe het gesteld is met bijen, wil de organisatie er met de telling voor zorgen dat meer Nederlanders in actie komen voor de wilde bij.

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM